sponsors  

Equifirst >>Dé voedingssupplementen voor paarden van Boehringer Ingelheim >>LA VALENCIO >>KM-Worldriding >>Casco >>Hotel Prins-Hendrik >>


laatste nieuws  
TE KOOP
14 Mei, 2019 - 19:25
4 jarige ruin, Governor x Reine B (Rubinstein), 1.75m, volledig gezond, net zadelmak.[foto">1[/foto">4..
lees meer >>
Patrick in opleiding voor Grand-Prix jury!
14 Mei, 2019 - 19:19
Na een strenge selectie procedure is Patrick toegelaten tot de opleiding als Grand-Prix jury. Een mo..
lees meer >>
Grace in bloedvorm richting NK!!
14 Mei, 2019 - 19:11
Grace heeft de laatste tijd de goede weg ingeslagen! In Houten werd al ruim 70% behaald en afgelopen..
lees meer >>
   
EQUITOPICS


Wat is Equitop Myoplast?
Equitop Myoplast is een 100% natuurlijk, kwalitatief hoogwaardig voedingssupplement dat gewonnen wordt uit gekweekte zoetwateralgen. Equitop Myoplast bevat een unieke combinatie van 18 specifieke aminozuren.

Hoe werkt Equitop Myoplast?
Aminozuren zijn de natuurlijke bouwstenen die nodig zijn voor de synthese van proteinen, die het paard helpen spieren op te bouwen en beschadigd spierweefsel te herstellen. Het paard kan enkele aminozuren zelf produceren, maar anderen moeten uit het voer opgenomen worden, dit zijn de zogehete essentiele aminozuren. Zelfs als het paard op de juiste manier gevoed wordt met een dieet dat rijk is aan proteinen, bestaat nog het risico op een tekort aan enkele aminozuren. Dit kan langzame groei en zwakke spieren tot gevolg hebben. Als de aminozuren de juiste balans hebben, reageren de spieren beter op training en wordt de hersteltijd, behoefte aan perioden van rust, verminderd. Dit zorgt voor verrassende prestatieverbeteringen.

Samenstelling
Sacharose (41%), algenpoeder (40%), glucosesiroop (18%)

Componenten
Ruw eiwit 26,1%, ruwe as 4,5%, ruw vet 2,1%, ruwe vezels < 0,1%

Additieven
Natuuridentieke smaakstof (0,4%)


Wat is Equitop Pronutrin?
Equitop Pronutrin is een voedingssupplement dat, in combinatie met de juiste voeding en verzorging van een paard, helpt de functie van het maagslijmvlies te ondersteunen.
Normaliter wordt het slijmvlies in de maag beschermd door mechanismen die een nauwkeurig evenwicht in stand houden om de bijtende effecten van het maagzuur tegen te gaan. Dit delicate evenwicht kan verstoord worden door fysieke of psychologische stress of door onjuiste voeding. Als gevolg daarvan kan het maagslijmvlies beschadigd raken, wat in vergevorderde gevallen kan leiden tot het ontstaan van maagzweren.

Hoe werkt Equitop Pronutrin?
De unieke combinatie van pectinevezels, lecithine en glycerol die Equitop Pronutrin bevat, wordt tezamen het gepatenteerde werkzame bestanddeel Apolectol genoemd.

Lecithine versterkt de hydrofobe (waterafstotende) bekleding van de binnenkant van de ingewanden(1,2), terwijl pectine de beschermende afscheiding van slijm stabiliseert(2,3).
Pectine vergroot ook de buffercapaciteit en verhoogt de zuurgraad (pH) van de maaginhoud. De hydrofobe eigenschappen van lecithine worden nog verbeterd door de toevoeging van glycerol.

Samenstelling
Gedroogde citruspulp, tarwezemelen, gedroogde erwtenvezels, sacharose, gedroogde appelpulp, appelextract.

Analytische samenstelling
Ruwe celstof 12,0%, Ruw vet 7,5%, Ruw eiwit 6,0%, Ruwe as 4,5%, Magnesium 0,2%,

Additieven
Lecithine, glycerol, natuurlijke smaakstoffen, ethoxyquin.


Wat is Equitop Forte?
In Equitop forte vindt u een hooggeconcentreerd product met een opmerkelijk compleet en uitgebalanceerd pakket van 14 vitamines, 4 mineralen en 7 sporenelementen speciaal voor paarden ontwikkeld.

Hoe werkt Equitop Forte?
De samenstelling van paardenvoer is meestal afgestemd op de basisbehoefte van het dier. Bovendien worden er bij de productie van paardenvoer steeds minder soorten grondstoffen gebruikt. Eenzijdige voeding is het gevolg! Net als topsporters hebben paarden die prestaties leveren meer nodig, vooral aan vitamines, mineralen en sporenelementen.

Samenstelling:
Druivensuiker, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, natriumchloride, magnesiumfosfaat.

Bevat:
Calcium 11,2%, Fosfor 2,1%, Natrium 2,6%, Magnesium 1,5%


26 oktober hebben we een super geslaagde sponsor dag gehad. Winnaars van Anita en Equitop reden mee in een proefgerichte clinic, er waren lekkere hapjes en het was prachtig weer. Met Equitop Athene gaf ik zelf een demonstratie. De enthousiaste reacties waren overweldigend, en daar doe je het voor! Alle deelnemers kregen een leuke goodiebag mee naar huis en een emmer Equitop Forte!


Equitop Torricelli goed tijdens CHIO Rotterdam en CHIO Aken

Equitop topper Torricelli laat op het moment weer duidelijk van zich horen. Met constante plaatsingen in de top 3 laat hij zien ook het Grand-Prix werk aan te kunnen!!

Klik hier voor de intermediaire 2 van het CHIO Aken 2012.Klik hier voor de intermediaire U25 Grand-Prix tijdens het CHIO Aken 2012.


Klik hier voor de Future Test CHIO Roterdam 2012Contract verlenging:

Afgelopen donderdag hebben wij het sponsorcontract met Boehringer Ingelheim verlengd. Iets waar we ontzettend blij mee zijn aangezien al onze paarden het al jaren super doen op de Equitoplijn van dit farmaceutische bedrijf.
Zo staat Equitop Torricelli op de Equitop Myoplast en de Equitop Pronutrin en Reine B op de Equitop Myoplast en de Equitop Gonex.
Ook alle andere paarden doen het er super op!

Binnenkort komt er een speciale Equitopwebsite, waar u op de hoogte wordt gehouden van de nieuwst ontwikkelingen met alle informatie over de producten.


Equitop Torricelli opweg naar Grand-Prix

Equitop Torricelli, alias Floris is al een aantal maanden niet meer in de wedstrijd ring verschenen. Niet vanwege blessures of ziekte maar puur omdat ik in de training volop bezig ben met de overstap naar de Grand-Prix. Samen met de begeleiding van Hans Peter Minderhoud en Alex van Silfhout is Floris inmiddels aardig goed opweg en hopen we dit jaar nog intermediaire 2 te kunnen starten.

In samenwerking met de producten Equitop, zoals de Equitop Myoplast en de Equitop Gonex zit hij super in zijn vel en kan het werk met gemak aan!

We kijken erg uit naar deze nieuwe uitdaging met Floris!


Equitop Wonja naar overwinningen

Afgelopen weekend heeft Equitop Wonja het zeer goed gedaan. In Kootwijk behaalde ze tweemaal de tweede plaats en op zondag in Wormerveer won ze zelfs tweemaal het ZZ-L. Equitop Wonja staat al enige tijd op de Equitop Myoplast en begint zich mede daardoor steeds beter in haar lijf te ontwikkelen!


Mooie dag voor winnaars!

6juni was het een drukte van jewelste bij ons op stal! De winnaars van Boehringer Ingelheim kwamen langs en niet zomaar!
Deze mensen waren winnaars van een mooie actie! Als cadeau kregen ze een les van mij, volgden ze een clinic, kregen een lekkere lunch en mochten bij mij op stal kijken.

Al met al een zeer leuke en geslaagde dag met dank aan de winnaars!!


Equitop Myoplast

Het hoofdbestanddeel van spieren is eiwit, waarvan aminozuren de bouwstenen zijn. Voor de opbouw van eiwitten heeft het paard een juiste combinatie van geschikte aminozuren nodig, d.w.z. een optimaal aminozuurprofiel in het dagelijks rantsoen. De plantaardige eiwitten die in Equitop Myoplast zitten, komen uit speciaal gekweekte zoetwateralgen. Ze voorzien de spieren van 18 aminozuren in een unieke combinatie en hoge concentratie. Spieropbouw en -functie worden ondersteund, waardoor de conditie en het prestatievermogen toe nemen.

Een goed ontwikkelde bespiering draagt wezenlijk bij aan de uitstraling van een paard. Bij wedstrijd- en keuringspaarden, quarter horses en jonge hengsten voor de keuring - op elk moment dat het aankomt op de uitstraling van een paard - ondersteunt Equitop Myoplast de spieropbouw. De verhoogde beschikbaarheid van aminozuren is ook van belang voor de spierfunctie van paarden die licht getraind worden. En een goede spierfunctie vermindert het risico van vervelende aandoeningen zoals tying-up.


Equitop Myoplast… voor prestatieverhoging
Het trainingseffect op de spieren, de kracht en het uithoudingsvermogen worden door Equitop Myoplast ondersteund en vergroot. De power parels zijn bij uitstek geschikt voor ondersteuning van jonge, nog arm bespierde paarden tijdens hun opleiding. En als aanvulling op de voeding bij opbouwtraining van sportpaarden.Equitop Gonex

U wilt niets liever dan dat uw paard gedurende het leven gezond en actief is. Het maakt niet uit of u een oud of jong paard heeft of dat u het voor ontspanning of in sport gebruikt. Wat telt voor u en uw paard is het plezier in bewegen.

Gewrichten hebben voedingsstoffen nodig. Equitop Gonex kan aanzienlijk helpen.

Wat Equitop Gonex doet:
Equitop Gonex levert essentiële elementen waaronder glycogeencomplexen, langketen vetzuren en glucosaminoglycanen voor de stofwisseling van gewrichten en bindweefsel (synovia, kraakbeen, gewrichtsbaneden en pezen).

- Gerichte ondersteuning bij het verminderen van de ontstekingsprocessen
- Daarnaast wordt de microcirculatie (bloedtoevoer)verbeterd en zorgt het ervoor dat het gewrichtssmeermiddel en de botten onder het kraakbeen voorzien worden van de optimale hoeveelheid voedingsstoffen
- Dankzij de volledig natuurlijke ingrediënten belast Gonex® het organisme niet en is het uitzonderlijk goed verteerbaar. Equitop Gonex® kan daarom zonder risico aan alle paarden worden gegeven.

Met Gonex®:

- Wordt het kraakbeen onderhouden en gestabiliseerd in zijn functie als schokdemper
- Wordt het draagvermogen van gewrichtsbanden en pezen vergroot
- Worden sportblessures en tekenen van slijtage vermindert
- Wordt het organisme ondersteund bij het natuurlijke herstelproces van de gewrichtsstructuur.
verhaal uit de praktijk

In april 2009 liep mijn dertienjarige Trakhener Saartje niet helemaal goed. Hij liep rechtsachter heel kort als hij s ochtends de stal uit kwam. Wanneer ik een stukje verder liep met hem trok het weer weg. Verder leek hij nergens last van te hebben. Met rijden merkte ik niets aan hem. Na een paar weken rust en weidegang leek het echter erger te worden. De ambulante kliniek van de Faculteit Utrecht kwam, en bij de buigproeven en op de harde volte liep Saartje behoorlijk kreupel. Het leek nog steeds uit het rechter achterbeen te komen. Van de dierenarts kreeg hij pijnstillers en we moesten twee weken stappen. Wanneer hij hierna niet verbeterd was moesten we naar de kliniek komen. Twee weken later reisde we af naar Utrecht, er was helaas geen verbetering.
Na vele buigproeven, verdovingen, foto’s en scans bleek het probleem niet rechtsachter maar rechtsvoor te zitten. Rechtsvoor heeft Saartje een behoorlijk plat voetje. Dit had problemen veroorzaakt. Om rechtsvoor te ontzien heeft Saartje linksvoor overbelast, waardoor hij zijn rug vastzette en uiteindelijk dus rechtsachter kreupel leek. In het rechtervoorbeen was artrose ontstaan in de kogel en waarschijnlijk schade aan de weke delen in de ondervoet. Hoeveel schade en van welke aard kan alleen door middel van een MRIscan in kaart worden gebracht. Voor een MRIscan moet een paard volledig onder narcose. Omdat hier nogal wat risico’s aan zitten hebben we besloten om eerst een therapie in gang te zetten, en af te wachten hoe Saartje hierop zou reageren. De therapie bestond uit aangepast beslag en stappen, stappen, stappen en stappen. De familie Schoots adviseerde mij om Saartje Equitop Gonex te geven.
Wat bleek tijdens onze vervolgbezoeken aan de Faculteit van Utrecht, Saartje knapte op en ging steeds beter lopen. En in Januari 2010 mocht ik er voor het eerst weer op om hem heel langzaam weer op te bouwen. Tijdens onze laatste controle in Maart 2010 liep Saartje nog steeds helemaal goed. “Dan kan ik ook wel stoppen met de Gonex” dacht ik. Dus zo gedaan. Maar wat bleek, Saartje ging steeds moeilijker beginnen, stijf en stug. En hij werd steeds gevoeliger op zijn voorbenen. Zou het toch niet goed gaan met zijn blessure?? Of zou die Gonex dan toch echt zulk goed spul zijn??
Dezelfde dag toch maar weer een potje gehaald en weer begonnen met geven, en wat bleek….. Saartje werd met de dag losser en elastischer, en ook het gevoelig beginnen verdween! Ik weet het zeker, Equitop Gonex werkt bij Saartje heel goed!! Het helpt hem niet alleen bij zijn blessure maar zijn hele lijf heeft er baat bij.
Het is ook heel makkelijk te voeren, aangezien je maar eenmaal per dag één schepje hoeft te geven. En omdat het kleine bolletjes zijn word het ook niet zomaar uit de voerbak geblazen. En Saartje eet de kleine bolletjes heel gemakkelijk op.

Inmiddels is Saartje weer helemaal opgebouwd en rijden we weer zoals voor de blessure. De artrose in de kogel zit er, en die gaat niet meer weg, maar met aangepast beslag en de Equitop Gonex hebben we dit heel goed onder controle. De schade aan de weke delen lijkt helemaal hersteld. In September 2010 zijn we weer op een dressuurwedstrijd gestart, en het resultaat mag er zijn, we gingen met een winstpunt naar huis!!

Gonex bedankt!

Groetjes Sietske en Saartje


Equitop Pronutrin

Equitop pronutrin is een voedingssupplement voor paarden met maagulcera of een verhoogde kans op maagulcera. De actieve component van Equitop Pronutrin is Apolectol, een gepatenteerd pectine-lecithine-glycerine-complex. Het pectine gedeelte van Apolectol gaat verzuring van de maag tegen door een verlengde post-prandiale pH stijging, remming van galzuur reflux en stabilisering van het natuurlijke maagslijm. Gelijktijdig versterkt het lecithine-glycrine gedeelte de waterafstotende beschermlaag op het maagslijmvlies. Op deze wijze biedt Apolectol het slijmvlies een dubbele natuurlijke bescherming. Pronutrin kan gegeven worden aan paarden die een verhoogde kans hebben op maagulcera. Pronutrin kan gegeven worden aan paarden die lijden aan maagulcera, naast management maatregelen en, indien aangewezen, medicinale middelen.


Maag problemen bij paarden

In Denemarken is een grootschalig onderzoek gedaan naar maagproblemen bij paarden. Ruim 200 paarden in de leeftijd van 7 maanden tot 27 jaar en van 23 verschillende stallen , van Shetlander tot sportpaard werden hierop onderzocht.
Tot grote verbazing bleek dat ruim 80% daadwerkelijk een beginnende maagzweer en/of beschadiging van de maagwand had, terwijl de eigenaren hun paarden als gezond omschreven.
Maagzweren bij het paard, in dit onderzoek, werden geassocieerd met te veel zetmeelopname( biks) per dag per maaltijd , te weinig en/of slecht ruwvoer (hooi,voordroogkuil) en geen vrije toegang tot water.

Paarden kunnen vrij snel maagproblemen ontwikkelen, wat niet gek is gezien hun verteringssysteem dat gericht is op een constante aanvoer van ruwvoer en veel gelijkmatige beweging (hapje- stapje dieren zijn het eigenlijk), maar ook omdat het eigenlijk vluchtdieren zijn, zijn ze gevoelig voor veel vormen van stress.
Niet gek dat onze sportpaarden ook wel eens last zullen hebben. Als je ziet hoe sommige al reageren als ze doorhebben dat ze op concours gaan. Als ze dan ook nog eens aantal dagen weg zijn, veel reizen, niet goed eten op concours, kan het paard dus slechter meewerken en dat kan komen door maagpijn.
Paarden hebben ook, anders dan wij, een constante maagzuurproductie. Als er dan geen ruwvoer in de maag zit kan dat zuur behoorlijk irriteren natuurlijk.
Uit onderzoek blijkt dat bij paarden met een (mogelijk) gevoelige maag het voedingssupplement Equitop Pronutrin kan helpen doordat een extra beschermend laagje gevormd wordt dat de maagzuurproductie dempt, zodat het dier zich lekkerder blijft voelen en daardoor beter blijft eten en beter blijft meewerken met de ruiter.
De dierenarts kan het preventief voorschrijven, maar ook als ondersteuning inzetten bij een maagzweerbehandeling met geneesmiddelen.

Dit alles is natuurlijk supernieuws aangezien het supplement gewoon door het voer gegeven kan worden en het geen doping is, is het ook ideaal voor sportpaarden. Als paarden opstandig zijn tijdens een concours kan dat komen door maagpijn. Door toediening van het supplement zullen ze zich ook weer gelijkmatiger gedragen.

Natuurlijk is Equitop Pronutrin een prachtige oplossing voor dit probleem, maar dit zal niet optimaal zijn werk doen bij een slecht voermanagement, dat is het allerbelangrijkst! Zorg altijd dat je paard 's morgens eerst ruwvoer krijgt voor een goede spijsvertering. Dit ruwvoer blijft belangrijk over de gehele dag! Ook is het goed om samen met het krachtvoer wat kortgedroogd gras erbij te geven zodat ze het krachtvoer niet razend snel opeten wat ook heel veel zuur veroorzaakt in het spijsverteringsproces.
Alle kleine beetjes bij elkaar helpen je naar een topprestatie!Equitop Forte

Om paarden in een goede conditie te houden is, naast training en verzorging, de dagelijkse voeding van groot belang. Het gangbare rantsoen is veelal weinig gevarieerd. Prestaties, conditie en weerstand kunnen hierdoor ongemerkt verminderen. Daarom is er Equitop Forte. Een geconcentreed aanvullend diervoeder voor paarden met een uitgebalanceerde samenstelling. De vitaminen, mineralen en sporenelementen zorgen ervoor dat uw paard naar vermogen kan presteren. Dagelijks een paar schepjes door het voer houdt uw paard in optimale conditie. Equitop Forte wordt uitstekend opgenomen. Het bevat geen stoffen die onder het doping-reglement vallen.

Indicaties
Rijpaarden en dravers: in periodes dat verhoogde prestaties worden verlangd, waardoor een sterkere behoefte aan vitamines, mineralen en spore-elementen ontstaat.
Ondersteuning in stressomstandigheden en tijdens het verharen
Fokmerries: rondom de dekking en de partus
Dekhengsten: ter bevordering van de algemene conditie
Tijdens groei/ontwikkeling om deficiënties te voorkomen.