sponsors  

Equifirst >>Dé voedingssupplementen voor paarden van Boehringer Ingelheim >>LA VALENCIO >>KM-Worldriding >>Casco >>Hotel Prins-Hendrik >>


laatste nieuws  
Extra plaatsen
25 Augustus, 2020 - 16:43
De proefgerichte clinic van 7 augustus die vanwege de weersomstandigheden is verzet zal nu plaatsvin..
lees meer >>
Debuut Kingdance met mega score!
25 Augustus, 2020 - 16:38
Elke dag weer ben ik blij als ik hem mag rijden en wauw wat maakt hij het vandaag waar in de ring! A..
lees meer >>
Equifirst Recover Mash
25 Augustus, 2020 - 16:36
De paardjes zijn lekker aan het slobberen! Met dit weer krijgen ze elke dag wat extra Equifirst Reco..
lees meer >>
   
home
Welkom
Op de site van Lotje Schoots
Van harte welkom op mijn site. Ik ben Charlotte Charity Schoots maar iedereen houdt het lekker simpel bij Lot(je). Ik ben geboren in Assendelft op 20-11-1988 maar inmiddels woon ik al sinds mijn 8st op de geweldige paardensport accomodatie in Abcoude.
Met paarden ben ik opgegroeid, kan mij ook niet herrineren dat er ooit geen paarden zijn geweest. Mijn ouders waren al fanatieke paardensporters!

Ik ben begonnen op een gitzwart Shetlandhengstje van 80cm, zijn naam was Cleo. Toen ik te groot voor hem werd, en dat ging al snel, moest en zou ik een bruinbonte pony hebben, nou dat heb ik geweten! Zolang ik niet serieus aan het rijden was ging het hartstikke goed, maar als ik dat wel deed lag ik elk rondje in het zand. Nadat ik in de gaten kreeg hoe ik met haar moest omgaan, ging het een stuk beter. Ik heb er zelfs mijn eerste wedstrijd mee gereden bij de Zaanse Ruiters toen ik 5 jaar was en we werden nog eerste ook!
...3 keer raden hoe ze heette...? BONTJE

Ik had iedere week les op de vereniging en daar liep een heel mooie c-pony. Dit was Marco van de familie Spaander. Toen hun zoon eruit gegroeid was vroegen we om de eerste koop. Helaas, na een paar weken kwamen we weer op de club bij de Zaanse Ruiters en was hij al verkocht. Het heeft zo moeten zijn, het lukte niet met de nieuwe amazone. In het paasweekend van 1995 werd hij alsnog bij ons thuis gebracht. Hier begon mijn echte wedstrijdcarrière. Met deze pony werd ik 5 keer Nederlands kampioen, 1 keer in de M2, 2 keer in de Z1 en 2 keer in de Z2.
Ik werd met hem zelfs provinciaal kampioen terwijl ik er in de proef nog even af moest springen omdat hij zo bokte in de eenvoudige wissel op X. Het was een pony met een bijzonder karakter. Hij heeft me bijvoorbeeld ontzettend geholpen toen ik mijn bovenbeen gebroken had. Vanuit de rolstoel moest hij bukken zodat ik op kon stappen. Toen ik na deze beenbreuk uit het ziekenhuis kwam en ik hem 2 maanden niet had gezien, begon hij heel hard te hinniken toen ik hem riep en hij mijn stem hoorde.

Helaas is hij door zeer ernstige koliek overleden op zijn 23st jaar.

Ik heb hierna nog verschillende D-ponys gereden in het Z2, met heel erg veel succes, o.a: een aantal keer reservekampioen van Nederland en het ponyteam.Toen ik 13 was ben ik al overgestapt naar de paarden omdat ik erg snel was gegroeid, achteraf een zeer goede keuze! Wij waren op zoek naar een doorgereden paard, en tsja die was er wel, maar hij stond alleen hélemaal in Zeeland. Het was een leermeester eerste klas en hij was zó groot dat ik drie krukjes nodig had! Hij was 1.80m... Het eerste jaar zat ik gelijk in het B-kader bij de junioren en zaten we op het Nederlands kampioenschap alle dagen in de prijzen. Op Indoor Brabant won ik bovendien ook nog de kür op muziek.

In de tijd dat ik met hem bij de junioren reed stond altijd dezelfde één plaats boven me, dat was Fhillipo. Tot op het NK in Nijmegen in 2002 waar het met Flip en zijn vorige amazone helemaal fout ging, hij staakte en werd uitgebeld. Later bleek dat hij dat thuis ook altijd deed. Via de bemiddeling van Joyce Heuitink is hij toen bij mij terecht gekomen. Joyce had het gevoel dat het met mij zou klikken en de eigenaar wou dat graag proberen omdat zij alle vertrouwen had in Flip. Dat is uitgekomen!
We hadden een moeilijke start met hem, hij had 2 peesblessures en we hebben maanden met hem gestapt. Toen we weer begonnen hadden we meteen de stijgende lijn te pakken. Ondanks zijn nogal aparte karakter heb ik nooit problemen met hem gehad en alles gewonnen wat ik met hem kon winnen. In het ZZ-L, het ZZ-Z, de Prix st. Georges en de junioren. In deze drie jaar heeft hij 4 gouden en een zilveren medaille gehaald op EKs en is hij 2 keer Nederlands kampioen geworden!

Inmiddels stonden er nieuwe maar jonge, zelf opgeleide toppers klaar. Reine, Luxforms Popeye en Equitop Torricelli hebben het geweldig overgenomen bij de junioren en Young-Riders. Er volgden een bijzonder succesvolle periode waarin we vele Nederlandse, Europese en Wereldtitels wonnen!

Inmiddels rij ik met verschillende paarden Grand-Prix en staan er jonge talentvolle paarden in training. Elke dag trainen we met volle overtuiging voor het hoogst haalbare maar daarnaast genieten we ook ontzettend van het werken thuis met de paarden wat altijd weer veel plezier en voldoening geeft!

Onze stal ligt in Abcoude:
Stal Schoots
Lange Coupure 3A
1391 KN
Abcoude
Het woongedeelte en de ingang van de stallen. Hierin bevindt zich ook een binnenrijbaan met Achterberg bodem.
Het stallencomplex bevindt zich gelijk naast de buitendeur aan de rechter kant.


De binnenbaan van 20 x 40m met een Achterbergbodem.


Stallencomplex, de vrachtwagen en de buitenbaan


De stallen, compleet met afspuitinstallatie en solarium.


De buitenbaan van 30 x 60m.
Stal Schoots

Sinds 1 januari 2008 is stal Schoots een BV geworden en heet het nu DIH oftewel Dutch International Horses. Deze BV run ik samen met mijn ouders.
Op onze stal hebben wij goede ruimte voor de paarden. We beschikken over 15 ruime stallen, een binnenbak, een buitenbak van 20x40m, een buitenbak van 60x50m en 4 hectare land. Alle paarden komen er twee keer per dag uit, één keer om te werken en één keer om buiten te spelen. De paarden die erg vervelend zijn buiten stappen we aan de hand.

De stal run ik samen met mijn vriend Patrick. Daarbij helpen mijn ouders nog veel op de achtergrond en proberen we altijd een stagiaire op onze stal te hebben. Wij zijn dan ook een Aequor geldige opleidingsstal.


Wedstrijd paarden


Equitop Torricelli (Floris)
Floris is een afstammeling van Florestan en geboren in 2000. Inmiddels loopt Floris Grand-Prix en toont hij zeer veel aanleg voor de zwaarste oefeningen. Hij is niet de makkelijkste en is snel nerveus, dat is op dit moment onze grootste uitdaging. Hij is erg ondeugend, maar boos worden op hem kun je niet. Hij is gefokt door stoeterij Het Maalwater.

Sinds begin 2016is hij verleasd aan Aimee Meddens. Hij staat nog lekker bij ons opstal en hopelijk kan hij Aimee veel leren!


Klik hier voor de kur tijdens de Wereldbeker in Stuttgart


Europees kampioen Young-Riders 2009


La Valencio's Favorit (Baby)

Favorit is een ruin van het jaar 2010. Een Jazz x Jetset die ik samen met Patrick in eigendom heb. Het is een heel mooi en fijn bewegend paard die we rustig verder trainen. Hij heeft een fantastische instelling, wel een boefje maar een met heel veel talent!


Grace of Rose

Grace is een prachtige merrie van Jazz x Krack C gefokt door de Jacatra stables en inmiddels in onze eigendom. Ze is geboren in 2011 en lijkt een belofte voor de toekomst! Ze is momenteel ZZ-Z.


Ina Sina

Ina is een prachtige donkerbruine merrie van Davino x Goodtimes. We hebben haar aangekocht op de Prinsjesdag veiling van 2013. We zijn ontzettend blij met haar en leiden haar rustig op voor de sport.


Herma's Roos

Deze geweldige merrie is een nakomeling van Skovens Rafael van 2012. Ze is in eigendom van Jacatra BV. Na een valse start waarbij ze ook nog een veulen heeft gebracht is ze inmiddels vol in het werk. Het is een giga talent waar we heel zuinig op zijn!


Isabella B

Isabella is een grote vos merrie van Desperados x Jazz. Dit grote talent is van 2013 en in eigendom bij de familie Bleeker en onszelf.
Ze heeft tomeloos veel energie en zeer veel aanleg. We bereiden haar rustig voor op de toekomst.


La Valencio's Brentano

Deze prachtige zwarte ruin is een zoon van Weltmeyer en een echte professor. Patrick start hem momenteel in de Lichte Tour maar ze zijn hard aan het trainen om nog een niveau hoger te komen!


Reine B
Reine is een merrie geboren in 1998 van de hengst Rubinstein. Reine is inmiddels uitgegroeid tot de topper van de stal. Ze loopt inmiddels succesvol Grand-Prix en daarnaast wordt er met haar gefokt via embryotransplantatie. Ze is een fokproduct van de familie Bleeker, bij wie ze ook nog in eigendom is.
Inmiddels is Reine bij Dieuwke Bleeker waar ze lekker in het bos wordt gereden.


Kur op muziek NK Young-Riders 2008 Reine B

NK Young-Riders 2008 Reine B


Ruby
Ruby is een dochter van de bekende Gribaldi en in eigendom van Karin Koopman. Sinds februauri 2013 train ik Ruby. We starten Grand-Prix en het is een paard waar ik heel blij mee ben! Ze heeft een geweldige instelling en veel aanleg voor piaffe/passage.

Sinds begin 2015 geniet Ruby van haar welverdiende pension.

Ruby kur Glock 2014
Éen met een moeilijk, maar gouden karakter!


TE KOOP


Zamora
VERKOCHT
Deze prachtige merrie van Welt Hit is in eigendom van de familie Deberdeeva. Ik train haar en breng haar uit op Lichte Tout niveau. Daarnaast start dochter Polina haar in het Z2 en bij de junioren.


Honneur Hippy
VERKOCHT

Hippy is een eigen fok product van ons. Het is een ruin van Charmeur x Lauries Crusador uit 2012.
Hippy is een ontzettend sensibel paard met een geweldig karakter en 3 goede gangen. We geven hem rustig de tijd om zich te ontwikkelen.


Cocksdorp Texel (De Lingh)
VERKOCHT
De Lingh staat sinds maart 2013 bij ons op stal. Deze grote vriendelijke reus van 1,80 is geboren in het jaar 2007. Het is een ruin van Lingh x Democraat. Hij komt uit de bekende fokkerij van de familie van der Linde van Texel, zij zijn ook nog de eigenaar. De Lingh start ik op dit moment succesvol in de Grand-Prix maar we hebben de verwachting dat hij nog ver gaat komen met zijn super instelling en vermogen!

Kur op muziek Cocksdorp Texel NK 2014 2013


Equitop Athene B VERKOCHT
Zwarte parel Athene is een dochter van Don Schufro x Rubinstein uit het jaar 2005. Athene heeft een gouden karakter en daarnaast veel talent voor de zwaardere oefeningen. Ze heeft in alle klassen succesvol deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen. Ik start haar op Lichte Tour niveau maar hopelijk maken we in 2015 de overgang naar de Grand-Prix. Athene wordt middels embryotransplantatie ook ingezet voor de fokkerij. Ze is klinisch en rontgenologisch goedgekeurd. Ze is in eigendom van de combinatie Bleeker.

Kur op muziek NIC Assen 2012


Zarah VERKOCHT
Zarah is een vos merrie van de hengst Oscar en geboren in 2004. Als 3jarige heeft ze een zeer goede EPTM test gelopen welke ze met 87pnt heeft afgesloten. Ze wil altijd werken en heeft heel veel potentie voor de toekomst. Zarah heb ik succesvol uitgebracht op middentour niveau. Inmiddels is ze verkocht aan Mercedes Verweij, zij starten succesvol bij de Junioren. Zarah staat nog wel bij ons op stal.


Klik hier voor de kur tijdens het NK


Epirus B VERKOCHT
Epirus is een grote stoere voshengst uit het jaar 2009. Het is een Jazz x Don Schufro, een zoon van Athene B. Epirus is een 2de bezichttigings hengst en inmiddels zadelmak. De komende tijd zal er nog rustig aan worden gedaan met hem. wij hebben alle geloof dat dit een heel fijn sportpaard wordt!
Epirus is in eigendom van de combinatie Bleeker en de familie Schoots.


Charleston B VERKOCHT
Charleston is een ruin van het jaar 2007 en een afstamming van Jazz x Rubinstein. Sinds eind 2011 staat hij bij mij in training. Charel komt uit dezelfde moeder als Zenobia B, Julia B. Een echt fokproduct van de familie Bleeker! In 2012 heeft hij meerdere topscores gehaald in de klasse M en was hij succesvol in de finale van de Pavo-Cup. Inmiddels is hij klaar voor het Z2.
Charleston is absoluut geen kijkerige Jazz. Hij is altijd goed geconcentreerd met zijn werk bezig en mede daardoor is het een ontzettend fijn paard om mee te trainen. Charleston is klinisch en rontgenologisch goedgekeurd en heeft geen stalgebreken.


Equitop OriginateVERKOCHT
Originate is een goedgekeurde hengst uit het jaar 2001. Dit prachtige plaatje is een afstamming van Obsession x Kroonjuweel, zowel aan vader en moeders kant bevinden zich meerdere Grand-Prix paarden. Sinds eind 2011 heb ik hem in training en ik start hem succesvol op Lichte Tour niveau. Originate is een hengst maar een grotere schat kun je je niet bedenken. Hij is ontzettend lief en makkelijk in de omgang. Het zou een perfect paard voor een junior of young-rider zijn. Hij heeft geen stalgebreken en is klinisch en rontgenologisch 100% gezond!


Klik hier voor een filmpje tijdens het NK Hoofddorp 2012.


Klik hier voor een filmpje van Originate.Soraya VERKOCHT
Soraya is een bloedmooie merrie met een record score in de IBOP proef van 89,5pnt. Ze is van het jaar 2003 en heeft deelgenomen aan de finales van de VSN en Pavo-Cup. De laatste drie jaar hebben wij haar ingezet als fokmerrie en heeft ze prachtige veulens gebracht van Uphill en Bretton-Woods.


Equitop Wonja VERKOCHT
Deze donkerbruine merrie is een afstammeling van Rhodium x Krack C en is geboren in 2003. Wonja heeft als 5jarige een veulen gehad van de hengst Dreamcatcher. Ze is in eigendom van de familie Kroon en inmiddels zijn wij zelf ook voor de helft eigenaar.


Tsarina B VERKOCHT
Tsarina is een merrie geboren in 2000. Ze is een afstammeling van de hengst Jazz. Tsarina komt uit dezelfde moeder als Reine, Dola B. Ze is dan ook van de fam. Bleeker. Ik breng haar in de sport uit op Lichte Tour niveau. Dit doet ze zeer succesvol met mooie scores en meerdere overwinningen. Ook wordt er met haar gefokt via embryotransplantatie.


Tsarina heeft een heel fijn karakter en beheerst de oefeningen zeer goed. Ze is klinisch en röntgenologisch goedgekeurd


Superstore Tibaldi VERKOCHT
Deze grote vriendelijke reus van 1,80m is een hele harde werker. Het is een ruin van Gribaldi x Contango van het jaar 2000. Voorlopig zal ik hem thuis eerst verder doortrainen waarna we hem begin 2011 in de Lichte Tour zullen starten.


Brennus B VERKOCHT
Brennus is het eerste kind van Reine dat via embryotransplantatie ter wereld is gekomen. Deze zoon van Diamond Hit is geboren in 2006 en in eigendom van de fam. Bleeker en de fam. Schoots. Brennus is inmiddels zadelmak. hij heeft een super karakter en laat zich heel fijn rijden.


Zorro VERKOCHT
Deze zwartbruine ruin is geboren in 2004 en stamt af van Sunny-Boy x Frühling. Het is een paard met zeer veel kwaliteit en erg veel Rittigkeit! Het is de bedoeling om hem in 2010 wat vaker uit te brengen op wedstrijden in het Z2/ZZ-L, de oefeningen waaronder de wissels beheerst hij al zeer goed.

Zorro is een paard met een heel fijn karakter dat altijd graag voor je wilt werken. Hij is klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.